---

Nytt år och nya tag!

Det var ett bra tag sedan jag skickade ut något nyhetsbrev men nu är det dags! Med stigande ålder och lite tilltagande krämpor börjar jag inse att aktivt driva en hemsida kräver en hel del av tid, pengar och engagemang.

För att garantera att minnet av Hemdator Nytt kan leva vidare även om hemsidan inte gör det har jag nu samlat ALLA  utgivna nummer på DVD. På så sätt kan alla trogna läsare ha tillgång till alla de 97 nummer som gavs ut mellan åren 1986 och 1994 (Över 5000 sidor!) om hemsidan läggs ner så småningom.

Under en kortare tid framöver kan denna DVD-samling köpas för 295:-!!! 

Samtliga utgivna nummer på DVD

Samtliga utgivna nummer på DVD

Vi har nu tagit fram tre DVD-skivor som tillsammans innehåller samtliga 97 nummer av Svenska Hemdator Nytt utgivna mellan åren 1986 och 1994.

Tidningarna ligger i årgångar om tre i var sin fil som, när du öppnar den, kan läsas som en “vanlig” tidning men på din datorskärm.

Med hjälp av innehållsförteckningen hoppar du lätt till rätt nummer och du kan sätta in bokmärken på de sidor du vill läsa senare.

AtariSTen medföljer som bonus

Skivorna levereras i ett fodral med plats för tre skivor. DVD:skivorna  kan användas både för Mac- och PC-ägare. Vid köp av samlings-DVD:n (tre skivor) medföljer även samtliga sju nummer av tidningen AtariSTen från 1988 & 1999

Använd rabattkoden QX186SA som ger dig 200:- rabatt (Gäller enbart för de första 100 beställningarna)

Läs mer.

---

Vad har hänt på hemsidan senaste tiden?

X-SPECS 3D för Amiga (Från SHN nr 2-1989)

X-SPECS 3D för Amiga (Från SHN nr 2-1989)

Haitex ger Amigan en ny dimension Med X-Specs 3D har Haitex Resources bokstavligen fört Amigan in i en ny dimension. Äkta 3-dimensionell grafik, inte på någon utställning, eller på ett risigt holografiskt vykort, utan hemma hos dig, på din Amigas bildskärm. 

Läs mer.

---
Speltest: Zaxxon 3-D (från SHN nr 3-1988)

Speltest: Zaxxon 3-D (från SHN nr 3-1988)

Zaxxon 3-D är ett de första spelen som anpassats efter den nya tekniken med 3-D. För att kunna spela dessa spel måste man först ha skaffat sig speciella glasögon, se artikel nedan. Zaxxon 3-D medföljer vid köp av dessa specialglasögon och levereras tillsammans med dessa i form av en cartridge som laddas in på vanlig sätt efter det att glasögonen …

Läs mer.

---
Fler nostalgitidningar att kunna läsas

Fler nostalgitidningar att kunna läsas

Att kunna läsa Svenska HemdatorNytt på nätet är en idé som smittat av sig. Petter Lindh i Bollnäs har nyligen startat ett inscanningsprojekt för bl.a. Datormagazin och Soft. Han har nyligen införskaffat en A3-scanner och med hjälp av SHN skapat blädderbara  tidningar varav de första finns att läsa här: Soft nr 5 1988 DMZ nr 19 1991 

Läs mer.

---
Serien Torsten genom åren....

Serien Torsten genom åren....

Serien Torsten blev, genom åren, synonymt med tidningen SHN. Här hittar du länkar till samtliga seriesidor som gavs ut mellan åren 1987 och 1994.

Läs mer.

---
Från nr 9 1993: Ny spelfluga? Barcode Battler

Från nr 9 1993: Ny spelfluga? Barcode Battler

Hur många kommer ihåg Barcode Battler? Denna manick var tänkt att bli en spelsuccé på tiden det begav sig och det gjordes en stor satsning på lanseringen. Svenska Hemdator Nytt var en av många tidningar som fick ett provex och här kan du läsa Jespers recension. 

Läs mer.

---

Artiklar efterlyses!

Har du minnen från tiden då det begav sig? Ligger du på gamla bilder? Det skulle vara enormt kul att få höra just DIN historia! Läste du tidningen förr i tiden? Hur väcktes ditt datorintresse? Har du kvar dina gamla prylar såsom Spectrum, C64, Amiga och Atari? Hör gärna av dig med ett mail och berätta!

Riktigt God Fortsättning önskas er alla!!

/Ulf Selstam

---

Gilla Hemdatornytt på Facebook!

När når vi 700 Likes? I skrivande stund fattas bara 93 st!

---