Raspunsuri Pixwords Pixword Pixwords 3 litere Pixwords 7 litere Pixwords 8 litere Pixwords 11 litere Pixwords 17 litere
Atari User & Atari ST User nu på DVD – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / Atari User & Atari ST User nu på DVD

Atari User & Atari ST User nu på DVD

Atari User var en engelsk datortidning som riktade sig till användare av Atari hemdatorer och publicerades av Database Publications (senare känd som Euro Press) mellan åren 1985, 1988.

Atari User var ett allmänt hållen datortidning, som innehöll spelrecensioner samt listningar, guider och hårdvaruprojekt. Jämfört med andra liknande tidningar var dess utseende något konservativt i jämförelse med flera andra spelorienterad datortidningar såsom t.ex. Computer and Video Games (C&VG. Atari Users redaktionella stil var återhållsam och relativt formell. Andre Willey var en av de första redaktörerna för den här tidningen efter att tidigare hade varit teknisk redaktör.

De tidiga versionerna av tidningen var främst inriktade på Atari 8-bitars datorer (400/800 / XL / XE) och den då nyligen lanserade 16-bitars ST serien.

Allteftersom populariteten för ST ökade, gav man ut en egen utdragbar sektion som hette Atari ST User. Från April 1987 och framåt, gavs Atari ST User ut som en egen tidskrift och fortsatte med att överleva Atari User ett antal år.

Efter delningen var Atari User nästan helt inriktad på 8-bitarsdatorer (med kort 2600 täckning). Fram till slutet av 1987, när Page 6 tidningen blev tillgänglig i tidningskioskerna var Atari User var den enda engelska tidskriften med uttalat stöd för 8-bitars Atari.

Alla nummer på DVD

För dig som hade intresse av Atari kan det vara intressant att få återuppleva nostalgin från den tiden. Vi har samlat ihop alla utgivna nummer av Atari User och lagt dem på en DVD som du kan köpa i vår butik. På skivan hittar du även tidningen Atari ST User och boken The Best of ST Format (188 sidor).

Alla filer på skivan är bläddringsbara och innehållet kan läsas som en vanlig tidning fast på datorskärmen. Du kan även ladda ner PDF-filer så att du kan läsa tidningarna på vilken enhet som helst, från Mac till smartphones och surfplattor.

Provtitta här!

Atari User demo

Klicka för att se en demotidning (nr 25)

Köp DVD:n med alla tidningar på för 149:-

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*