Pixwords Raspunsuri Pixword answers Pixwords 2 litere Pixwords 6 litere Pixwords 10 litere Pixwords 11 litere Pixwords 17 litere
Beastgrip Pro – det första universella riggsystemet för alla smartphones – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / Beastgrip Pro – det första universella riggsystemet för alla smartphones

Beastgrip Pro – det första universella riggsystemet för alla smartphones

Beastgrip Pro är ett system som gör det lättare att hålla mobilen men ger även användaren möjligheten att kunna använda diverse olika tillbehör på ett bekvämt sätt.

Att alltid ha sin kamera med sig i form av en iPhone eller annan kameramobil är en stor fördel. Men ibland känns det bättre att fota med någonting som känns mer som en riktig kamera. Det är här som Beastgrip Pro kommer in i bilden.

bg2Beastgrip Pro  förvandlar din mobil till en fullvärdig kamera att användas för foto och filmning. Riggen är universell och kan användas tillsammans med de allra flesta smartphones. Men den bästa egenskapen är att den tillåter dig att använda alla tänkbara utbytbara optik du kan tänkas ha liggandes.

Beastgrip Pro förvandlar din telefon till en proffskamera bara genom att man drar åt några skruvar De olika klamrarna i nylon runt telefonen skyddar denna och gör den lätt att hantera. Ramen har en mängd löstagbara delar som gör den anpassningsbar för de flesta olika telefonmodellerna som finns men även för att kunna användas tillsammans med en mängd olika tillbehör. Optikmontaget är kanske den viktigaste funktionen men riggen erbjuder ett antal olika funktioner för dig som fotograf.

Ytterligare tillbehör kan monteras via en hållare ovanpå och fäste finns för stativ. Med bara några få tillbehör kan du växla mellan att ta självporträtt till att fota actionscener. Blixtskon kan användas för montering av en mikrofon eller ljuskälla och det ergonomiska handtaget hjälper till att hålla kamera stadigt. Slutligen hjälper riggen till att hålla dina fingrar borta från optiken.

Hårdvaran

bg1Komponenterna som är utprintade i 3D ger Beastgrip Pro dess charm och användbarhet. Metallstänger löper igenom riggen i diverse olika riktningar och ger konstruktionen stabilitet. Det skall sägas direkt att Beastgrip Pro är unik men den är ingen leksak. Det finns en anledning till att den döpts till “beast”.

Genom att använda sig av 3D-utskriftsteknik har hjärnan bakom konstruktionen: Vadym Chalenko, oförtröttligt arbetat för att få ihop en rätt mix av elegans och funktion. Slutresultatet är en välgjord enhet och ett, tillsynes, obegränsat sätt att använda systemet som ingen annan lösning kan komma i närheten av.

Fungerar med alla telefoner

Låt oss göra det klart med en gång, Beastgrip Pro kan användas med så gott som alla mobiltelefoner som har en kamera. Oavsett om det är en iPhone, Galaxy Note, Moto X, Windows — eller annan modell — med Beastgrip Pro kan den troligen passa lika bra. Det är detta som är det unika med Beastgrip Pro . Ett antal olika skjutbara delar och justeringsmöjligheter gör att den passar alla telefoner, t.o.m. många äldre varianter.

Det handlar om tillbehören

bg5Beastgrip Pro är inte bara ett skal för din telefon, den ger dig möjlighet att t.ex. skruva på filmkameralinser från Polaroid och Beastgrip Pro samarbetar med Neewer för att kunna tillgodose behovet av diverse olika optik och andra tillbehör.

Fördelen med detta system jämfört med alla tillbehörslinser som kan fästas direkt på telefonen med clips är att man kan välja optik av betydligt högre kvalitet. Med Beastgrip Pro kan du lämna leksaksstadiet bakom dig och använda “riktiga” grejor för ett bättre resultat!

I praktiken

Släng in en telefon och skruva på en passande lins – är det så det fungerar? Nja, kanske inte. Men nära på!

Beastgrip Pro har ett tillbehörsfäste samt en mängd av olika fästpunkter för olika tillbehör. Bland de mest användbara är t.ex. en ljuskälla eller ett par olika samt ett stativ. Några mikrofoner och ett par extra linser sitter inte fel heller.

Beastgrip Pro används av professionella fotografer. bl.a. filmades en reklamfilm för Cadillac med hjälp av denna utrustning som är ett unikt sätt att överbrygga skillnaden mellan en mobil och en vanlig kamera

Sammanfattningsvis

Beastgrip har inga inbyggda appar – men du har säkert tillgång till sådana själv. Kanske flera t.o.m.? Men du kan ju alltid testa med t.ex. Manual – Custom exposure camera som du kan läsa mer om på en annan sida.

Mobilfotografering har kommit långt. Numera finns det t.o.m. bra blixtar på vissa smartphones och antalet pixlar överstiger långt de man trodde var möjligt för några år sedan. Bildbearbetningsappar finns och gör det möjligt att efterbearbeta bilderna man tar på ett professionellt sätt.

beastgrip-pro-06Beastgrip är ett tillbehör som tar din mobilkamera ett steg längre. Med denna rigg kan du använda belysningar, stativ och linser som annars mest används för dyra systemkameror. När man sedan inte behöver dessa lossar man helt enkelt mobilen ur riggen och du behöver inte släpa runt på en tung och klumpig fotoutrustning

Det är lätt att rekommendera Beastgrip Pro. Du tar bättre bilder och filmer genom mobilen du redan har och när du byter telefon har du kvar din Beastgrip. OK, du kanske får justera några skruvar här och var men det är i alla fall bättre än att köpa en ny optikuppsättning eller lära sig en ny användarhandbok.

Beastgrip Pro som kan köpas HÄR kostar $139.99 för enbart riggen men du kan även köpa rigg + diverse tillbehör för priser från $195.99 och uppåt beroende på tillval.

Video:

(Material från “Fota med iPhone“)

Fler liknande artiklar som är värda att läsa:

Foto:
[catlist name=”foto”]

Annons:
Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*