Raspunsuri romana Pixword napoveda Pixwords 4 litere Pixwords 6 litere Pixwords 10 litere Pixwords 11 litere Pixwords 14 litere
F29 Retaliator – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / F29 Retaliator

F29 Retaliator

Från Hemdator Nytt nr 5-1990

f29-retaliator_8F-29 är en flygsimulator där man flyger nästa generations toppmoderna ATF-plan (Advanced Tactical Fighter) F-22 och F-29 Grumman någon gång mellan år 2007 till år 2012. Man kan utrusta planet med en mängd olika vapen, alltifrån den vanliga automatkanonen till missiler som tar bort det mesta inom ett hyfsat område.

Spelet utspelar sig på fyra olika platser i världen och på varje plats finns det en mängd olika uppdrag att spela. Man kan t.ex. flyga i Arizona där man skall öva sig på diverse mål, här finns det 10 övningsuppdrag att välja mellan (alla går ut på att antingen anfalla eller förstöra något, t.ex ett flygplan eller en fabrik). När man har klarat av alla uppdragen i Amerika (Arizona) så kan man antingen spela i Mellanöstern, Stilla Havet eller i Europa.
I Mellanöstern har ett vänligt inställt land köpt ett antal F-22:or och F-29:or som används i ett vilt krig mellan två grannländer.

Det vänliga landets artilleri är utklassat till antalet men det har en överlägsen vapenteknik. Men för att överleva måste man skjuta ner tre fiendeplan mot varje eget förstört plan. Kriget förs på två fronter vilket försvårar det hela. Här kan du spela 27 olika uppdrag med sju olika bak­grundshistorier.

I Stilla Havet har några (några och några) fiender stängt av förbindelserna med Salomoöarna vilket gör att de inte kan leverera sin olja till USA. Fienden planerar också att inta denna ögrupp inom en snar framtid. Här kan du spela 15 olika uppdrag med 5 olika bakgrundshistorier.

f29-retaliator_9I Europa har man misslyckats med de diplomatiska förhandlingarna och världen håller på att dras in i ytterligare ett världskrig: Ett enormt krig kommer att rasa i Europas hjärta. Alla flygplatser, byggnader, fabriker och städer kommer bli attackerade med mycket stora förluster på båda sidor som resultat. NATOstyrkorna har mobiliserat och är på full vakt, nu när de flyttar iväg utrustning och soldater från de sårbara baserna. Rapporter visar att fienden mobiliserar allt kraftigare, de har nu 9000 stridsvagnar och 3 miljoner soldater nära gränsen. Man väntar sig att fienderna skall göra massiva anfall på nyckelpositioner längs gränsen för att deras flygplan skall komma djupt in i ditt land och förgöra viktiga posteringar mm. Två fientliga divisioner har samlats längs gränsen med jättelika förstärk­ningar vid de bakre divisionerna. Situationen blir ohållbar om fienden bryter igenom gränsförsvaret, de kan då tränga djupt in i ditt land och hota industrikomplexen vid Huttgart, Nurgen och Coberg. Här kan du spela 43 olika uppdrag med sju olika bakgrundshistorier

Sammanlagt finns det alltså 95 olika uppdrag på 19 bakgrundshistorier i detta spel vilket jag tycker är enormt bra (till skillnad hos Interceptor och Falcon At. som bara har bråkdelen uppdrag tillsammans!). Spelets grafik är enormt bra, den är bra detaljerad och bra gjord ljudet är också bra men inte riktigt lika bra som grafiken.

Styrningen kan vara lite jobbig ibland eftersom den reagerar så snabbt och så mycket på så lite (måttlighet Daniel, måttlighet som min gamle far brukar säga). Man har lite svårt också att urskilja hur nära man är saker ibland, det har hänt mig att jag har kört in i berg när jag själv trodde att jag hade god marginal. Spelet har också en hel del mycket snyg­ga stillbilder (vid inladdningen).

jättebraSammanfattningsvis är detta en mycket bra flygsimulator med bra grafik, ljud och spelkänsla som jag verkligen kan rekommendera de som gillar flygsimulatorer. Se gärna videon här under:

 

Från Hemdator Nytt nr 5-1990 F-29 är en flygsimulator där man flyger nästa generations toppmoderna ATF-plan (Advanced Tactical Fighter) F-22 och F-29 Grumman någon gång mellan år 2007 till år 2012. Man kan utrusta planet med en mängd olika vapen, alltifrån den vanliga automatkanonen till missiler som tar bort det mesta inom ett hyfsat område. pelet utspelar sig på fyra olika platser i världen och på varje plats finns det en mängd olika uppdrag att spela. Man kan t.ex. flyga i Arizona där man skall öva sig på diverse mål, här finns det 10 övningsuppdrag att välja mellan (alla går…

Betyg

Grafik - 90%
Ljud - 80%
Spelbarhet - 98%
Värde för pengarna - 98%

92%

Totalbetyg

Information: TITEL: F29 Retaliator TILLVERKARE: Ocean DATORER: Atari ST.Amiga.PC VERSION I TEST: Amiga TESTARE: Daniel Karlsen

Betyg: 4.75 ( 1 röster)

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*