Raspunsuri Pixwords soluzioni Pixword Pixwords 2 litere Pixwords 5 litere Pixwords 10 litere Pixwords 12 litere Pixwords 14 litere
Kör en Volvo P1800 på Nürburgring! – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / Kör en Volvo P1800 på Nürburgring!

Kör en Volvo P1800 på Nürburgring!

Känner du för att köra en P1800 på Nürburgring? Nu har du chansen – fast bara på din dator!

ÅTER TILL DAYS OF THUNDER
Motorsportens gyllene ålder har återvänt. Upplev en av världens mest spännande racing serier i GT LEGENDS, inklusive de legendariska touring bilarna från 60- och 70-talet. Samla mer än 90 ursprungliga FIA GTC-TC lags fordon och demonstrera din körförmåga på äkta Europeiska körbanor.

simbinGT Legends tillkännagavs och presenterades för media på sommaren 2005 av företaget Simbin Studios, med en respons som var överväldigande. Den enda oron som uttrycktes av media på plats vid den tidpunkten var att de redan svepts bort av GTR tidigare, och nu ville de värdera GT Legends ännu högre!

GT Legends håller den verkliga körupplevelsen från GTR och tar spelandet till en helt ny nivå med karriärläge. Njut av historiska GT bilar med fordon som Ford Mustang, Shelby Cobra, Corvette, Jaguar, Lotus, TVR och andra godsaker från 60- och 70-talet.

Nyligen har Volvo P1800 lagts till den långa raden av bilmodeller man kan köra med i spelet. Här är några bilder.

grab031copie    grab029copie-300x187  grab037copie

Vill du ta hem spelfilen för P1800 så finns den att hämta ner till din dator  HÄR. Den är dock på 50Mb!

Informationen kommer från VirtualR.net där du kan läsa mer….

VisionRacer VR3

VisionRacer VR3

För den som gillar bilspel och vill uppleva historiska banor och bilar med mycket hög realism kan jag rekommendera ett köp av spelet GT Legends även om det har några år på nacken nu. Spelet kostar endast  53 kr och kan köpas via Simbin Studios. En lite trasslig procedur eftersom man först skall installera ett program i vilket man senare kan köra de spel man köper.

För maximal realism bör man ha en spelkontroll av typ ratt och vill man kosta på sig lite så kanske man skall kunna tänka sig en racingstol som är kopplad till datorn!!!! Prislappen ligger på ca: $1,490.00  och uppåt beroende på val av tillbehör!

Kör Nordslingan på Nürburgring!

Känn hur det känns att sitta bakom ratten i en 1800ES och köra den historiska Nordslingan på Nürburgring! I spelet skall du t.o.m. kunna köra tillsammans med andra

Hur är spelet jämfört med verkligheten?

105_0580

Ulf Selstam till höger om Pelle Pettersson, bilens skapare och formgivare

Jag har själv varit ägare av en Volvo P1800 från 1966 och är fortfarande verksam i Svenska Volvo P1800-klubben som redaktör för klubbens tidning. 2002 hade jag förmånen att få vara med på den återkommande tävlingen: Oldtimer Grand Prix för att följa en av klubbens medlemmar: Michael Hoffstedt som tävlar varje år med sin P1800 av årgång 1965.

Efter tävlingarna fick alla som ville göra så, köra den klassiska Nordslingan på Nürburgring  själva med sina egna bilar. Givetvis tog jag chansen och jag kan säga direkt: Aldrig förr har jag blivit så omkörd av andra som vid detta tillfälle!

Jag själv med min 66:a

Ulf Selstam med sin 66:a

När jag nu fått chansen att återuppliva körningen om än vid datorn kan jag bara konstatera att detta spel är MYCKET realistiskt. Både när det gäller ljudet som själva hanterandet av bilen!

För den som vill testa på hur det känns kan jag varmt rekommendera att skaffa det, gärna med ett enklare styrreglage typ ratt och gaspedal.

Den som vill läsa mer om själva tävlingen vill jag rekommendera att läsa artikeln som du hittar HÄR

Annons:
Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*