Pixword Raspunsuri Pixword Lösung Pixwords 3 litere Pixwords 5 litere Pixwords 8 litere Pixwords 13 litere Pixwords 16 litere
Kul grejor för den pryltokige – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / Kul grejor för den pryltokige

Kul grejor för den pryltokige

“Gadget: A gadget is a small tool such as a machine that has a particular function, but is often thought of as a novelty. Gadgets are sometimes referred to as gizmos” (Wikipedia)

Man vet inte alltid vad man vill ha förrän man har sett det! Får man fresta med lite godis för prylfantaster:

Det är en boll. Det är en kamera. Tänk vilka möjligheter!

Det är en boll. Det är en kamera. Tänk vilka möjligheter!

Panono Camera

Detta är förvisso en annorlunda manick! Panonokameran är en boll i vilken man har byggt in 36 st kameror.

Man kastar upp bollen i luften och en accelerometer inuti bollen mäter accelerationen och räknar ut när kameran befinner sig högst upp innan den vänder neråt igen.

Nu aktiveras alla de 36 kamerorna och ögonblicket förevigas. Detta innebär att man får en 360 x 360 graders sfärisk bild som man sedan kan panorera runt i ungefär som Google Street View i en speciell Panono-app för iOS eller Android. Sedan kan man sätta samman bilderna och dela med andra.

panono1En mycket intressant artikel med stor potential för kreativa projekt.

En Panono-boll kostar visserligen en slant: € 549.00 men så kostar det att ligga på topp!

Mer info hittar du HÄR

Neptune Pine

neptuneEn smartwatch som inte kopplas till din telefon. Den ÄR din telefon!

De flesta s.k. Smartwatches är länkade med bluetooth till en annan enhet för att fungera som t.ex. Samsung Galaxy Gear som kopplas mot en S4 eller Noote 3 och som då tillåter dig att besvara samtal och meddelanden på enheten.

Neptune Pine är annorlunda. Den ÄR faktiskt en telefon i sig samtidigt som den är en klocka. Genom denna kan du ringa, skicka meddelanden, ta bilder och även göra inlägg på sociala medier direkt från enheten.

NeptuneHeroJTOperativsystemet är Android Jelly Bean och klockan kan kännas rätt stor att ha på handleden… men man slipper ju släpa på en telefonlur…..!

Priset ligger på $ 249 (ca 2 000:-)

Mer info hittar du HÄR

Binatone smarthalsband

binaton_scout5000Binatone, tillverkaren av hemövervakningsartiklar har presenterat ett smarthalsband för hundar som låter ägaren kunna spåra, träna och kommunicera med sina husdjur på avstånd.

Halsbandet, som kommer ut i handeln i juni, heter Scout 5000 och har en batteritid på två veckor, inbyggd GPS samt WIFI-anslutning. Det har även inbyggda högtalare så att ägaren kan prata med hunden på avstånd eller bli aviserad om hunden skäller.

Priset kommer att hamna på ca  $ 199 (ca 1600:-) och inkluderar ett års service

Mer info om företaget och dess produkter hittar du HÄR

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*