Raspunsuri Pixwords raspunsuri Pixword Pixwords 2 litere Pixwords 6 litere Pixwords 8 litere Pixwords 13 litere Pixwords 15 litere
PICTAR – kanske det bästa iPhonehandtaget hittills! – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / PICTAR – kanske det bästa iPhonehandtaget hittills!

PICTAR – kanske det bästa iPhonehandtaget hittills!

Vi har tidigare presenterat Moment Case som efter ett tags användning visat sig vara ett alldeles utmärkt fototillbehör för iPhone-användare. Nu kommer ett liknande tillbehör som verkar mycket lovande: Pictar

Pictar startades som ett Kickstarterprojekt som nu, i slutet av april, har finansierats helt av över 1700 backers. Tillverkningen kommer att påbörjas senare i år med en beräknad leverans i november 2016.

Prislappen ligger på ca $110.00 inklusive frakt vilket motsvarar ca SEK 890:- vilket tycks vara ett helt OK pris

Vad är då Pictar?

Ja, först och främst är det ett ordentligt greppvänligt handtag i vilket man placerar sin iPhone. Utformingen gör att enheten känns betydligt mer “kameralik” och där man får kontrollerna på de platser man vill ha dem som fotograf. Det finns separata kontroller för exponeringskontroll, avtryckare och zoom.

5718e962752c09cec86b9ca604e5b197_originalAvtryckaren erbjuder möjlighet att låsa fokus och exponering när man trycker ner den halvvägs och kan hanteras även om man har handskar på sig.

Zoomratten kan användas med en hand så att man slipper knipa och dra men den kan även omprogrammeras att fylla andra funktioner om man så vill. Kanske vill man använda reglaget för vitbalans eller aktivering av blixt?

43a7bbfc5e13cca6c7cd1bdd457aa8bc_originalExponeringskontrollen har placerats strategiskt rätt i högra hörnet och förenklar justeringsmöjligheten av ljuset.

Ytterligare en kontrollfunktion finns i form av en “Smart” ratt där nybörjaren snabbt kan välja mellan sju olika förinställda lägen:

  • Auto
  • Porträtt
  • Landskap
  • Sport
  • Snö
  • Selfieläge
  • Videoläge

Den mer avancerade användaren kan välja mellan tre avancerade lägen:

  • Slutarförval
  • ISOförval
  • Manuellt läge (Slutare + ISO-justering)

Greppet

d70e82bc7ef8947b3b2b5eb46147f1de_originalMan har lagt ner mycket arbete på att få själva greppet mer “kamera-likt”. iPhone i sig är en mycket bra kamera men den vane fotografen kommer att känna sig mycket mer tillfreds med den ergonomiska utformningen. En stadig klack i ett material som gör det lättare att hålla hela enheten med en hand där risken för att “tappa” taget har minimerats.

Läs mer…

Mer information om detta Kickstarterprojekt samt bilder och specifikationer hittar du här:

kickstarter-logo-whitebg

(Material från “Fota med iPhone“)

Fler liknande artiklar som är värda att läsa:

Foto:
[catlist name=”foto”]

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*