Raspunsuri Pixwords PixWord Segítség Pixwords 3 litere Pixwords 6 litere Pixwords 9 litere Pixwords 12 litere Pixwords 17 litere
ProCamera 8 + HDR: Kraftfull kameraapp + editor – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Foto & Bild / Appar / ProCamera 8 + HDR: Kraftfull kameraapp + editor

ProCamera 8 + HDR: Kraftfull kameraapp + editor

pc_icon_114x114 När det finns så många kameraappar att välja mellan är det nästa omöjligt att välja ut den bästa. Egenskaper och funktioner varierar och allt baseras på vad utvecklarna anser fungera bäst för de flesta användare.

En app som kommer nära att vara den mest kraftfulla med fina egenskaper och fullgod fotoeditor är ProCamera 8 + HDR ($4.99 = SEK 49:-) + möjlighet till köp i appen).

I ett och samma paket erbjuder den separata fokus- och exponeringspunkter, låsning av vitbalans, kontroll av sidoförhållande, video, nattkameramöjligheter, självutlösare, histogram mm. Vill du kan du köpa till vividHDR ($1.99), troligen en av de bästa HDR-algoritmer som finns.  vividHDR kom till som en fristående app och har nu slagits samman med ProCamera 8. Man kan fortfarande köpa den separat för samma pris men det är logiskt att ha den integrerad med ProCamera 8.

ProCamera1För bildbearbetning finns 76 olika filters och effekter, kontroller för beskärning samt delningsmöjligheter till sociala medier och fotobaserade hemsidor.

Den senaste versionen ger dig möjlighet att radera bilder från din kamerarulle, bildstabilisering, manuellt skärpeinställning, auto-taggning för Instagram och delning av video via mail och meddelanden.

ProCamera-2-1024x576

ProCamera-3-1024x576

ProCamera-4-1024x576

Att använda ProCamera 8 + HDR

Att gå ut och använda appen är ett rent nöje. Kontrollerna är lättåtkomliga samtidigt som de döljs för att inte vara i vägen när man inte behöver dem. Det är enkelt att slå på funktioner som självutlösare, histogram, fokus och exponeringslåsning, antiskakfunktioner och alla andra egenskaper som finns i appen. Att köpa vividHDR är ett måste (man vill inte vara utan den) och efter det att en bild har tagits kan du lägga till HDR-inställningar såsom uttoning, livlighet, dramatik eller svartvitt. Precis som med andra filter kan du jämföra den oredigerade bilden med ändringarna inlagda innan du sparar.

Efterbearbetning

Efterbearbetning är kul. När en bild har tagits hamnar du i bearbetningsläget och du kan välja funktion. Sedan sveper man med fingret för att göra justeringar. Särskilt imponerande är rutinerna för skärpa och färgmättnad.

Stabiliseringsfunktionen är mycket kraftfull. När du använder den tas 4 bilder i snabb följd och de skarpaste partierna i var och en slås ihop till en ny och optimerad bild med mindre brus tack vare flera exponeringar.

Denna egenskap skiljer sig från anti-skakfunktionen som ju använder iPhones rörelsesensor för att se om kameran hålls stilla och först då tar bilden.

Bildstabiliseringen kan slås av om du t.ex. använder ett stativ och funktionen inte behövs men för normal användning ger den oftast mycket bättre bilder.

Video kan tas med upp till 6x digital zoom och upp till 120 bilder per sekund. Videozoomen är digital och kanske inte så effektiv då man tappar en del i upplösning men den snabbare bildhastigheten är trevligt att ha.

Nattfotografering fungerar riktigt bra och ger riktigt skarpa bilder även under mycket dåliga ljusförhållanden

Till slut

Om jag tvingades att välja en app för fotografering och bildbearbetning skulle det tveklöst bli  ProCamera 8 + med HDR. Den erbjuder inte lika mycket som Snapseed men att ha båda funktionerna i samma app är som att ha ett helt kamerapaket i fickan. Det finns inte så mycket lull-lull i appen men dedn gör det möjligt att bearbeta bilderna utan att deras upplösning blir sämre.

Du bör absolut välja 49:- alternativet eftersom HDR-egenskapen är värdefull. Det finns visserligen en massa olika HDR-appar att hämta men att ha funktionen inbyggd är definitivt värt priset.

Det finns en massa olika funktioner inbyggda i appen och det tar lite tid att sätta sig in i dessa.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att  ProCamera 8 + HDR är en förstklassig kameraapp och utklassar Apples inbyggda förutom möjligheten till panoramabildstagning. När det gäller bildbearbetning så har du alla funktioner du behöver för att kunna åstadkomma riktigt professionellt resultat.

Vill du läsa mer om denna app och om hur du använder den?

LÄS MER…

Fler liknande artiklar som är värda att läsa:

[catlist name=”foto”]

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*