Raspunsuri pixword Pixword oplossingen Pixwords 4 litere Pixwords 6 litere Pixwords 9 litere Pixwords 13 litere Pixwords 17 litere
Samsung Smartwatch i rampljuset – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / Samsung Smartwatch i rampljuset
Samsung Galaxy Gear

Samsung Smartwatch i rampljuset

Samsung har nu släppt sin senaste produkt, Galaxy Gear, vid   IFA mässan (Internationale Funkausstellung Berlin) i Berlin – en av världens största mässor för konsumentelektronik, och den nya smarta klockan möttes av stort intresse. Denna klocka är utformad att fungera tillsammans med Samsungs Galaxy-telefoner och vi kan berätta om några av de bästa egenskaperna.

Ja, nu har det börjat: Intåget av Smart Watches. Till, kan man förmoda, rätt stor förtret för Apple som fortfarande kämpar med att få ihop sitt koncept IWatch, har nu Samsung blivit det företag som först har kommit fram med en vettig pryl. (Ursäkta Pebbles! Detta är nog klassen över…) Galaxy Gear har en 40 mm (1,63″) AMOLED-skärm, specialbyggd 800 Mhz processor, en mängd olika finesser och man undrar om inte man anar slutet för den traditionella klockan.

Samsung Galaxy Gear: Uppbyggnad, programvara och egenskaper

Ganska ovanligt för att vara en Samsung är den inte är i plast utan i metall och med sex olika färger på armbandet att välja mellan. Till en början erbjuds färgerna Vitt, Grått, Orange och Svart men efter det kommer även färgerna Guld och Specialvitt. Det kan vara så att de två senare varianterna lanseras som en speciell utgåva. Klockan kan tyckas vara lite stor på handleden men man får nog använda den ett tag för att ge ett korrekt utlåtande.

Denna Star Trek liknande kommunikator kopplar upp sig mot din  Samsung Galaxy S3 och S4, Note 3 och Galaxy Tab 10.1 (2014 år modell) via Bluetooth, så den är alltså inte någon telefon i sig själv. När den är uppkopplad har du tillgång till en mängd appar såsom  Evernote, Path, Pocket och Run Keeper – men dessutom en mängd användbara funktioner som att svara på en uppringning och se dina inkommande SMS.

Funktionen S-Voice  agerar med Gear så nu kan du äntligen be din klocka att om väderutsikterna. En 1.9 megapixel gör det möjligt att ta foton diskret och det finns 4GB inbyggt minne i klockan för lagring

Samsung Galaxy Gear: Pris, datum för försäljning och kompatibilitet

Samsung informerar om att Gear endast är kompatibel med vissa av deras modeller i Galaxy-serien så du som har en HTC One eller Iphone blir utan möjlighet och får vänta på andra lösningar.

Galaxy Gear beräknas släppas ut på marknaden i slutet av september tillsammans med Galaxy Note 3. Vad priset kommer att hamna på i Sverige vet man ännu inte men ett tips är att det hamnar mellan 2000 -2500:-

En annan ganska intressant egenskap som det ryktas om är att Galaxy Gear kommer att kunna kopplas upp på nätet, skicka meddelanden och t.o.m. använda som telefon utan ihopkoppling med en telefon. Detta tyder i så fall på att klockan stödjer mobila nätverk. Detta skall bli intressant att få veta mer om längre fram – vi återkommer!

Sonys SmartwatchHur står sig Galaxy Gear i konkurrensen med andra?

Sony’s Smartwatch 2 visades upp i juni och är även den snart ute på marknaden, dock till ett betydligt lägre pris. Dessutom är Sonys klocka kompatibel med de flesta Androidlurar vilket gör kundunderlaget betydligt större. Vi får återkomma med en mer ingående jämförelse så fort det låter sig göras

[/box ]

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*