Raspunsuri romana PixWords luseis Pixwords 2 litere Pixwords 7 litere Pixwords 10 litere Pixwords 13 litere Pixwords 17 litere
SHN testar: Camera + – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Foto & Bild / Appar / SHN testar: Camera +

SHN testar: Camera +

Camera+ Den bästa kameraappen för iPhone?

(Över 10 miljoner har sålts!)
camplus-icon1Camera+ har varit en av de mest populära kameraapparna för iPhone ända sedan den lanserades någon gång 2010. Camera+ erbjuder en mängd funktioner och avancerade kontroller för att ge dig full kontroll över ditt plåtande. Fler än 10 miljoner har sålts! Att säga att Camera + var banbrytande skulle vara en underdrift och den är ett riktmärke för hur en kameraapp borde vara. Det infördes även nya funktioner, som till exempel den ganska kontroversiella VolumeSnap: en funktion som ledde till att appen drogs från App Store, bara för att sedan bli en del av den inbyggda kamera-appen.

Med iPhones inbyggda kamera som ju nästan alla iPhoneanvändare har, har marknaden för kameraappar på App Store har blivit en av de största, näst efter spel. Camera + har haft några hårda konkurrenter  men utvecklarna har nu lanserat sin stora uppförbättrade version: Camera + 4.

Nytt utseende

Den mest märkbara förändringen hos Camera + är dess nya utseende som är mycket mer passande för  iOS 7 0ch 8. Gränssnittet i sig har inte förändrats så mycket, det är helt enkelt fått en översyn och på det hela ser det bra ut. Utvecklarna har inte fallit i fällan att bara ta bort alla gradienter och göra all text mot en vit bakgrund – Camera + har fortfarande ett mycket unikt utseende.

Nya reglage och funktioner

Det nya utseendet har också gjort sig gällande även när det gäller kompositionsvyn där allt nu känns mycket renare. Tyvärr, nu när text- och knappfunktionerna är mycket lättare kan det vara lite svårt att se dem i starkt ljus eller när motivet är ljusgrått

Den extra skärmytan hos iPhone 5 och 6 kommer till mycket bättre användning med speciella knapparna för fokuslåset och vitbalans. Ett nytt skjutreglage för exponering gör det möjligt att utföra exponeringskompensation för upp till ± 2EV, samtidigt som exponeringslåset håller kvar den på plats vilket ger mycket bättre kontroll vid ljusa motiv.

camerplus1

En funktion som introducerades precis innan för Camera + 4 var horisontlinjen, en nivå som visas i sökarfönstret för att ge en visning att  din iPhone hålls rak. För de flesta appar är det en trevlig funktion att ha men för Camera +, är det en nödvändighet som vi kommer till senare.

De vanliga alternativen för seriebildstagning (burst mode), stabilisering (där kameran inte tar någon bild förrän iPhone är stilla) och timer finns fortfarande kvar men tillkommit har en ny möjlighet att använda ett kvadratiskt bildformat för den som vill dela sina bilder på webbplatser såsom Instagram.

Ditt personliga fotolabb

Camera+ enastående fotoredigeringsfunktioner är vad som verkligen skiljer den här appen från andra. Uppljusningsfunktionen fungerar ungefär som HDR och kan verkligen hjälpa över- eller underexponerad bilder, eller de med stora exponeringvariationer som när man t.ex. fotar i skuggan en solig dag.

Cameraplus2

Möjligheten till lagereffekter som infördes i tidigare version för iPad har nu lagts in och är ett välkommen nyhet. Tidigare kunde man bara använda en effekt om du inte var beredd att spara, ladda och upprepa processen.

Nu kan du lagra effekterna, anpassa deras styrka och även ordningen effekterna utförs, allt inom appen. Det är en funktion som många hade väntat på i flera år och är en av anledningarna till att många nu skaffar sig Camera +.

Cameraplus3

Det finns ett stort antal effekter samt några ytterligare sådana finns tillgängliga att köpa, men de bästa finns i appen.
Tyvärr har man ofta varit bortskämda med appar som KitCam och några av Camera + redigeringsfunktioner är alltför begränsade. Vinjettering, i synnerhet, är en binär variant och kan bara slås på eller av, det finns ingen möjlighet att ställa den nivå som du vill använda.

Kanske den största bristen hos  Camera+´s redigeringsfunktioner är avsaknaden av ett riktigt justeringsverktyg för att  rotera eller skala bilder. I Camera+ för iPad ingår en bra metod för att göra detta, men detta saknas tyvärr i iPhoneappen. Det är den enda funktion hos Camera+ som inte tycks ha haft någon uppdatering under åren och t.o.m appar såsom Instagram, som ju annars inte precis är känt för sin avancerade redigeringsmöjligheter, har numera en fantastisk justeringsverktyg för att finjustera rotation av bilder. Det är därför horisontnivån i sökaren var som en skänk från ovan i Camera+, det finns inget annat sätt att korrekt justera en bild om den inte är rak.

Fotoinformation

För den mer intresserade fotografen innehåller Camera + den bästa fotoinformation av alla appar för iPhone. Du kan se varje bilds upplösning, filstorlek, ISO och exponering, och mer.

Under förutsättning att du har tillåtit Camera + att känna var du befinner dig, blir varje bild geotaggad och visas i en karta som du också kan öppna direkt i Maps.

Cameraplus4

Delning

Delningsalternativen inkluderar Facebook, Twitter, Flickr och med iOS 7, AirDrop. För Instagram-användare, kan bilder skickas direkt till Instagram även om du konstigt nog inte har någon som helst kontroll över hur bilden beskärs. Kanske är det fel av Camera + vs Instagram men du  rekommenderas helt enkelt att spara ditt foto till kamerarullen och sedan starta Instagram själv.

Cameraplus5

Vårt betygSammanfattningMer läsvärtVideo

95percentFaktorer som påverkar omdömet:

  • Användarvänlighet
  • Funktion
  • Pris

Sammanfattningsvis

Medan Camera + 4 inte är  någon stor uppdatering i sig är den kulmen alla uppdateringar och funktionsförbättringar som har gjort de senaste åren. Det här en av de bästa kameraapparna för iPhone. Det finns vissa brister när det gäller redigering av foton och avsaknaden av någon form av inriktning är något som kan komma  att behöva åtgärdas.

Camera+ är fortfarande en obestridlig mästare vid  iPhonefotografering, tack vare dess intuitiva och avancerade kompositionskontroller som gör att användarna kan enkelt justera nästan allt, från exponering för att fokusera.

För dig som regelbundet tar bilder med en iPhone – du är skyldig dig själv att prova Camera + om du inte redan använder den. Priset är blygsamt, köp den nu!

[catlist name=”foto”]

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*