Pixwords Raspunsuri Pixword oplossingen Pixwords 2 litere Pixwords 5 litere Pixwords 8 litere Pixwords 13 litere Pixwords 16 litere
SHN:s “Game Squad ” 1989 – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / SHN:s “Game Squad ” 1989

SHN:s “Game Squad ” 1989

Här har du gänget som inte får fingerkramp i första taget!

Denna grupp bildades i slutet av 1989 och kraven vi då ställde på de som skulle få vara med var att alla skulle gilla att spela spel och dessutom kunna förmedla sina erfarenheter till andra. Dessutom måste de kunna rycka in snabbt inför varje nummers hektiska pressläggningsvecka.

Vi behövde aldrig annonsera för att hitta hugade spelfantaster den förste utvalde frågade sin kompis som frågade sin kompis som frågade……

Efter någon vecka träffades så alla och drog upp riktlinjerna för SHN:s spelsatsning. Resultatet har alla läsare nu börjat få se i tryck men hur går det till egentligen?

Jo, ca två veckor före varje nummers pressläggning samlas alla på redaktionen över en fika för att se vilka nya spel som har kommit och vilka av dessa som skall recenseras. Med sig hem efter denna kväll har medlemmarna i denna celebra Game Squad de allra senaste spelen att gotta sig åt under några dagar och kvällar.

Resultatet returneras till redaktionen i form av färdiga manus inskrivna på disketter. Textfilerna överförs till en Macintosh och sätts till rätt format för tidningen. Spelen fotograferas och rubriker skrivs. Till slut monteras alla texter och bilder på stora pappersark som sedan skickas till tryckeriet och det färdiga resultatet hamnar sedan i läsarnas händer ca två veckor senare.

Vilka är då dessa recensenter som avgör tidningens innehåll?

The “Game Squad”

Ja, det är inte lika lätt att få personbeskrivningar som recensioner men här är i alla fall lite personalia i korthet:

1: Mathias Westlund, 15 år. är gängets golfare, ett fritidsintresse som han kan utöva på banorna när det är fint väder eller hemma vid sin Atari ST när det regnar. När det gäller spelfavoriter står tex. favoritspelen Chaos Strikes Back och Dungeon Master

2: Andreas Eriksson, 14 år, gillar att spela sport och äventyrsspel på sin Commodore 64 men tycker även, precis som Mathias, om att spela golf och att äta pizza.

3: David Bergman. 14 år. har en Atari 520 ST som han gillar att spela Sierra-On-Line-, biloch sportspel på. David tycker om djur och har en undulat vid namn Linus. Pizza är favoriträtten men David gillar även att golfa och att skjuta med luftgevär.

4: Daniel Karlsen, 15 år. har en Amiga sedan drygt ett år men har tidigare erfarenhet av både C64, Spectrum (48 kb) Hans favoritspel är Space Questoch Police Quest triologierna samt spelen Test drive II, Popoulus och Interceptor. Tillsammans med kompisen Jesper ansvarar han för Amiga-recensionerna i SHN.

5: Jesper Ekberg,15 år, har också en Amiga men har tidigare ägt en C64 Han säger sig inte ha världens största erfarenhet av att skriva om spel men det går väl rätt så bra ändå. Amigan har han haft i nästan två år efter det att den tidigare C64:an bröt ihop av spelande och lite egna försök att göra egna kopplingar.

 6:  Anders Josefsson, 15 år, har en Commodore 64 med tillbehör som diskdrive, printer etc och gillar alla typer av spel, framför allt actionspel och Giana Sisters. Han håller nu även på med att lära sig allt om maskinkodsprogrammering

7:  Håkan Wester, 15 år, använder en Commodore 128 med bandspelare och en 1541-II diskdrive. Gillar de flesta spel av hög kvalitet (Vem gör inte det?/Attle)

8:  Clas Kristiansson, 37 år, är en välkänd profil hos Sveriges datorintresserade. Han har medverkat i de flesta hemdatortidningar sedan datorboomen startade i början av 80-talet och knöts till SHN redan 1986. Med brinnande intresse för äventyrsspel i synnerhet och datorer i allmänhet ansvarar han såsom gängets “Ol’ Man”numera för SHN:s spelsektion .

På bilden ovan finns även vår enda kvinnliga spelrecencent Birgitta Svensson Hallgren med. Hon kommer tyvärr endast att sporadiskt medverka i fortsättningen.

(Artikeln finns i nr 3, 1990)

Finns du med på bilden?

Vad gör du idag? Lust att berätta om din tid som spelrecencent? Hör av dig här under.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Bifoga bild

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*