Pixwords Raspunsuri Pixword Pixwords 4 litere Pixwords 5 litere Pixwords 10 litere Pixwords 12 litere Pixwords 17 litere
Snart kan du bli Elite igen – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / Snart kan du bli Elite igen

Snart kan du bli Elite igen

 

Du har just gett dig av från rymdstationen, ditt rymdskepp – en Cobra Mark III – är fullastat med lyxvaror och datorer. Din destination ligger flera ljusår bort och du gör dig redo för att hoppa genom hyperrymden. Plötsligt attackeras du av pirater och måste försvara dig. Som tur är har du bestyckat ditt skepp med en energibomb och efter ett enkelt tryck på tab-tangenten har du förintat dina fiender.

20130814 elite dangerousKänner du igen dig? Rymdskeppsimulatorn Elite kom ut 1984 och var banbrytande med sin 3D-grafik. Det var en öppen värld – eller snarare en öppen galax – med många olika världar som du kunde besöka och framför allt handla med. Allt som allt såldes spelet i mer än 600 000 exemplar och var väldigt framgångsrikt. Elite fick så småningom två uppföljare i Frontier: Elite II och Frontier: First Encounters.

Uppföljarna var också framgångsrika, kanske inte minst på grund av att de innehöll betydligt bättre grafik och mer att göra. Men, sedan 1995 har alla fans av Elite-sagan väntat på en uppföljare som skulle kunna använda resurserna hos dagens mer kraftfulla datorer och möjligheterna att tack vare internet spela tillsammans med andra. Det har funnits rykten om ett Elite 4 under en lång tid, men det var först i år som vi fick några konkreta nyheter.

David Braben, som tillsammans med Ian Bell, skrev det första spelet har sagt att han kommer att släppa Elite: Dangerous genom sitt bolag Frontier Developments. Tanken är att det ska komma ut till Windows redan nästa år, förhoppningsvis i mars. Då kommer vi få möjlighet att återvända till Elites universum, men den här gången behöver du inte spela ensam.

battle2Vi kommer att kunna spela både helt ensamma, tillsammans med några få vänner, eller i ett universum där alla kan spela tillsammans. Det kommer att finnas runt 25 olika skepp från början och det ser ut som om spelet till största delen kommer att handla om samma saker som originalet från 1984. Det vill säga handel, piratverksamhet, uppdrag för militären och en hel del upptäckande. Du kommer att kunna ansluta dig till en federationen eller imperiet – men du kan också vara frispelare och inte tillhöra någon allians. Rymdvarelserna Thargoider som i de tidigare spelen kunde dyka upp när som helst och anfalla intet ont anande rymdpiloter ryktas också vara med i Elite: Dangerous.

Detaljnivån ser också ut att vara bra mycket högre än i föregångarna, med möjligheter att flyga genom ringarna som finns runt gasjättar som exempelvis Saturnus. Naturligtvis finns ett rankingsystem med och alla spelare kommer sträva efter att gå från “Harmless” till att bli “Elite”.

Right on commander, med andra ord.

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*