Pixwords Raspunsuri Pixword Pixwords 2 litere Pixwords 6 litere Pixwords 9 litere Pixwords 12 litere Pixwords 16 litere
Spelrecension: Terrorpods (1988) – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / Spelrecension: Terrorpods (1988)

Spelrecension: Terrorpods (1988)

Tillverkare: Psygnosis
Datorer: Amiga,
Atari ST
Version i test: Atari

Psygnosis har gjort flera försök att lansera program för hemdatorer, men inte förrän nu har man lyckats riktigt bra. Det skall sägas med en gång att det här är ett spel som tar lång tid att spela och är ganska komplicerat att lära sig. Men ansträngningarna ger myckel god utdelning. Ju mer man spelar desto mer fascinerad blir man.

0Handlingen utspelas i rymdmiljö på en planet som heter Colian. Här finns de rikaste fyndigheterna i galaxen av ovanliga metaller såsom t.ex. Detonite (ett explosivt material), Quaza (en energigivande kristall som är användbar för att återskapa molekylära strukturer), Zenite (en metall som har förmåga att lagra magnetfält) och Aluma som är den hårdaste metall man känner till vilket gör den lämpad att använda till vapen av olika slag. Många gruvkolonier har uppstått för alt utvinna de eftersökta mineralerna, det finns tio stycken var och en med egen organisation av bränsle, förråd och gruvsystem. Kortdistansskepp forslar mineraler och komponenter mellan de olika kolonierna.

Arbetet är hårt och givande tills den dag då ett Kejserligt Moderskepp lägger sig i omloppsbana över planeten. Helt plötsligt står Colians nybyggare inför hotet om en invasion och maktövertagande. Fienden landsätter stora mekaniska robotar, Terrorpods, som tar sig runt planeten och förstör alla installationer som är av betydelse för gruvsamhällena. Det är nu som din uppgift börjar, alt försvara Colian mot denna invasion.

Terrorpods_Amiga_screenshotTill ditt förfogande har du ett Försvarsstrategiskt fordon (DSV) och i spelet ser du ut genom dess frontruta. Runt om denna sitter diverse olika instrument och reglage. De olika F-tangenterna används för att transportera dig till de olika kolonierna och med hjälp av cursorknappar och musen kontrollerar du ditt fordon. En karta kommer fram genom ett tryck på “M” och du kan då t.ex. se var närmaste tankningsställe finns. Att åka runt i jakten på de förhatliga monstren tär ju ganska snabbt på ditt begränsade energiförråd. Din slagstyrka utgörs av en laserkanon samt ett antal målsökande raketer. Lasern förstör inte Terrorpodsen men slår ut dem för tillfället. Att använda lasern tar ganska lite av ditt energiförråd så du kan gott använda dig flitigt av detta vapen. Raketerna däremot är mycket resurskrävande så du tvingas att använda dem med urskiljning.

toppenUngefär här brukar liknande spels möjligheter tunnas ut. Men i “Terrorpods” finns mer att hämta. Under tiden du flackar runt planeten kan du passa på att bedriva handel med de olika kolonierna. När spelet startat har du ett litet lager av de olika metallerna och med lite skicklighet kan du hela tiden se till att ha varor att t.ex. kunna byta till dig raketer mot. Denna möjlighet skapar ett annat perspektiv åt spelet. Tillsammans med den suveräna grafiken och de samplade ljudeffekterna gör att Terrorpods genomgående får ett mycket högt betyg och därför även platsar på detta nummers omslag.

Här kan du se en video från spelet:

Kommentera

Din mailadress kommer inte att visas för andra. Obligatoriska fält är markerade med *

*