Annons:      

Start / Artiklar / Tack alla för er fantastiska respons!

Tack alla för er fantastiska respons!

imgresJag hade nog hoppats men inte riktigt trott på att mitt inlägg den 7 oktober skulle bli så positivt bemött! Denna dagen blev det besöksrekord med över 4000 visningar av sidan! All time high skulle man kunna säga!

Tack alla för era vänliga och inspirerande mail och kommentarer. Tack även för alla “Kaffekoppar” som nu nu kommer att kunna få njuta av ett bra tag framöver!

Här är några av de meddelanden jag har fått via mail, Facebook och här på sidorna:

 

Här kommer den första kaffekoppen hittills från mig, räkna med fler tack för att du hjälper till att hålla vår datorhistoria vid liv. Jag ska försöka inspirera fler att ordna ditt fika framöver. Mvh Per H./eldphm

SHN var bibeln när man var ung!, tack för att du gjorde dem tillgängliga som PDF vore kanon om även samma sak gick och göra med Atari STen! Mvh // Jonas

Hej Ulf! Stort tack för att du har gjort denna guldgruva av nostalgi tillgänglig så man kan ladda hem den. :)Jag har sponsrat dig med en kanna kaffe, och jag vill uppmana alla andra som njuter av dessa gamla nummer att göra samma sak.

Hälsningar, Fredrik S

Hej Ulf, Har tänkt många gånger att jag skulle skriva och tacka för Svenska Hemdator Nytt, tidningen betydde mycket för mig 80 och 90 talet.

Att bo på en mindre ort i Norrland på 80 talet gjorde det ganska komplicerat att hålla på med datorer, det är nog svårt att föreställa sig för ungdomar idag, men man var ganska avskuren från resten av världen och hade ju få kanaler ut.

SHN var ju en av dom kanalerna, tidningens genialitet låg i mångfalden, att läsa obskyra Vic20 program på ena sidan och på nästa en spelrecension för Amigan var ju unikt och bidrog till att man fick flera infallsvinklar. Formatet och ton i tidningen var också trevligt och skilde sig radikalt från tex. Datormagazinet som var mer en polariserande tabloidSHN fick verkligen mitt intresse att spira, det ledde till att vårt kompisgäng i Härnösand under senare delen av 80 talet startade en förening (Comun) som ordnade ett “hack” två gånger per år, som passande nog kallades för “Hackerence”. Reportage från dessa hack skrevs förresten av Lars Johansson i SHN. Förening är fortfarande, 25 år senare aktiv, nya ungdomar tar vid med jämna mellanrum.Detta i sin tur ledde till mitt första jobb och på den vägen har det rullat på, idag har jag >20 år i branschen bakom mig som egen företagare.

Tack !   Robert W

Ojoj, snacka om att färdas tillbaka i tiden. Blir lite småvarm inombords när jag ser omslagen från ’86-’87, de gyllene åren när jag läste tidningen. 
Tack! /Mattias H

Wow, spännande. Mina papperstidningar (flera årgångar SHN och konkurrenterna) gjorde jag mig av med i en flytt 2006, eftersom jag helt enkelt inte hade någon plats att göra av dem. Kul att återknyta kontakten med den här kulttidningen! Jag prenumererade ett par år på slutet, men sa upp när SHN försvann och blev PC Hemma, jag var helt enkelt inte i målgruppen längre då./Peter K

 

S5gO5

Detta var drömmen för 25 år sedan! 20000:- motsvarar 35 460:- i dagens penningvärde. Ett USB-minne med 4 ggr kapaciteten kostar mindre än 70:- idag

Så, vad händer nu?

Med hjälp av den lilla undersökningen som ligger på hemsidan verkar det som om “Tillbakablickar” beträffande hård- och mjukvara är det som önskas. Jag har en hel del idéer om artiklar och dessa kommer att dyka upp på hemsidan framöver. Hör gärna av er med tips, bilder och annat som kan vara av intresse för oss alla!

Närmaste mål? Ja, det är nog att få se hemsidan få fler “Likes” på Facebook än Datormagazin (Vi börjar närma oss!!! :) )

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: