Raspunsuri Pixwords Pixword Lösung Pixwords 2 litere Pixwords 5 litere Pixwords 9 litere Pixwords 12 litere Pixwords 15 litere
U8 – smartwatch till budgetpris – ett alternativ? – Svenska Hemdatornytt

Annons:      

Start / Artiklar / U8 – smartwatch till budgetpris – ett alternativ?

U8 – smartwatch till budgetpris – ett alternativ?

Uppdaterat 23 jan 2016:

Just nu endast ett fåtal klockor kvar, priset sänkt till 152:-!!!

U8 smartwatch

Riktigt snygg analog urtavla

Tidens pryl är en smartwatch. För den som, mot förmoden, inte vet vad en sådan pryl är så handlar det om en klocka som har kontakt med din telefon på olika sätt. En smartwatch kommunicerar med din telefon, du kan se vem som ringer, du kan läsa meddelanden och SMS genom att snegla på din klockas skärm mm.

Det finns ett otal olika modeller av smartwatch i handeln just nu, allt från Samsungs Galaxy Gear och Sony SmartWatch till Pebble och LG G watch. Allt fler tillverkare kommer med nya modeller hela tiden. Varje tillverkare vill givetvis ha märkestrogna kunder. Har man en IPhone och skaffar sig en IWatch drar man sig troligen för att byta till en androidtelefon eftersom klockan då inte kan användas längre.

Jag har länge ägt en Pebble som är ett av de få märken som kan användas tillsammans med valfri telefon – androidtelefoner funkar lika bra som en IPhone.

Priserna på smarta klockor hamnar oftast på 1500:- till 2500:- men nu börjar det komma allt fler budgetvarianter. Den här gången tittar vi på märket UWatch, modellen U8. Prislappen ligger på blygsamma 152:- (kostade tidigare: 231:-)!! (Moms och tullavgifter KAN tillkomma) Min klocka kom 14 dagar efter beställning och slank tydligen förbi Tullverket….

Sanningen att säga hade jag inte förväntat mig speciellt mycket för det priset! Billiga prylar från Kina är ju inte precis kända för att hålla någon högre kvalitet. Men för att föregå resten av min bedömning så kan jag konstatera att just denna klocka är mycket, mycket prisvärd!

u8__2Vad är  det då som kommer i paketet?

 • Klocka
 • Laddkabel USB
 • Engelsk laddare
 • Manual på engelska

Första intrycket var positivt. Klockans storlek är helt OK även för smalarmade individer. Armbandet är av typ mjukt gummiliknande plastmaterial men anslutningen till klockan är standard 24 mm och kan bytas till annat om man så önskar. Klockan känns inte plastig trots sitt låga pris utan känns helt OK kvalitetsmässigt.

u8_4Efter laddning av klockan började jag bekanta mig med dess funktioner. Förvånadsvärt nog finns språkstöd för svenska med och att ställa in datum och tid fick man göra manuellt första gången. Skärmen av typ OLED med upplösningen 240 x 240 är tydlig och mycket responsiv. Man bläddrar lätt mellan de olika menyerna med en fingerdragning över skärmen men har man lite större fingrar kan det vara lite svårt att markera.

Man kan välja mellan fyra olika skärmutseenden, två analoga och två digitala varianter. Stöd för att hämta hem tredjeparts utvecklade urtavlor som man kan göra med t.ex. Pebbles saknas.

Olika ringsignaler kan ställas in om man nu inte vill nöja sig med vibratorfunktionen som jag föredrar.

Användning:

u8_1Klockan känns bekväm på armen. För mig som har vant mig vid att bara skaka till på armen för att “tända” bakgrundsbelysningen på min Pebble känns det lite ovant att behöva trycka på aktiveringsknappen på urtavlans sida för att kunna se vad klockan är. Man kan ställa in hur lång visning man vill ha, från 10 till 50 sekunder. Ju längre tid desto kortare batteritid som dock känns helt OK. En laddning räcker för mer än 48 timmar vid normal användning.

Klockans huvudfunktioner styrs med en knapp på högra sidan samt med tre beröringskänsliga ytor i skärmens nederkant. Beroende på vilken beröringsknapp man snuddar med fingret styrs olika funktioner och valen sker via den beröringskänsliga skärmen. Alla funktioner är intuitiva och snabba i responsen, man lär sig snabbt hantera klockan.

En liten rolig detalj är att man kan ändra utseendet på menyerna – här fanns t.ex. ett läge där man använt ikonerna från IOS.

u8_3

Den ena av två olika digitala urtavlor

Inbyggd handsfree

Denna lågprisklocka har inbyggd handsfree. Faktum är att samtal via klockan fungerar helt OK. Ljudvolymen i den lilla inbyggda högtalaren kan tyckas vara störande för omgivningen men vem vill föra samtal som kan avlyssnas av alla andra i närheten?  Som handsfree vid bilkörning fungerar detta kalas!

Klockan är troligen främst avsedd för Androidbaserade telefoner. För dessa finns t.ex. speciella program att hämta hem för telefonen som gör det möjligt att synka almanacka, meddelanden mm samt att kunna använda klockan som sökare vid fotografering med telefonen.

Basfunktioner på IOS

Jag har testat klockan med min IPhone utan några specialprogram och får därför nöja mig med basfunktionerna: Ta emot samtal, ringa upp andra (telefonboken fungerar med IPhone), alarm, musikspelare, stegräknare samt lite annat.

Funktionen som varnar om klockan hamnar utanför bluetooth-området är suverän. Glömmer man att ta med sig sin telefon blir man direkt meddelad med en ring- eller vibratorsignal! Bra är även en tydlig symbol för batteristatus i skärmens överkant.

Klockan hämtade alla mina kontakter och deras telefonnummer från min IPhone. Rätt  nummer visas när någon ringer men att söka efter person eller nummer på klockan går ej.

Det sägs att klockan skall vara vattentålig och kanske är den det. Jag tvivlar nog lite på detta, både USB-port och uttagen för microfon och högtalare är oskyddade.

Sammanfattning:

U8 är ett riktigt bra alternativ till andra smarta klockor om man jämför priserna med funktionerna. Den är diskret och lättburen och har funktioner med ganska hög imponansfaktor såsom handsfree och musikspelare. Den som har en Androidtelefon kan ställa upp den någonstans och sedan använda klockan som sökare och fjärrutlösare. Kul grej!

Egenskaper:

 • Anslutningar: Bluetooth 3.0
 • Kompatibla operativsystem: Android, iOS
Funktioner:
 • Kamerakontroll (ej IOS), Meddelanden, SMS: (ej IOS) , Handsfreesamtal. Alarmklocka, Tidtagarur, Stoppur, Stegräknare. Höjdmätare. Distansvarning, Visar nummer på inkommande samtal
 • Spelar upp musik från ansluten telefon, fjärrstyrs från klockan
 • Skärm: Kapacitiv LCD, storlek: 27 x 27 mm
 • Upplösning 240 x 240
 • Batterikapacitet (mAh) 290
 • Laddningstid 3-4 timmar
 • Stand-by tid 60 timmar
 • Taltid 6-7 timmar

Övrigt

 • Material Stål, plast + siliconarmband
 • Mått: 46 x 42 mm tjocklek 9 mm
 • Färg: Svart (finns även i vitt  och rött utseende)
 • Nettovikt 425 g

Annons: